Εκπαιδευτής Ρομποτικής Wedo 2.0 – Προχωρημένο Επίπεδο

Εκπαιδευτής Ρομποτικής Wedo 2.0

Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ένας κλάδος της τεχνολογίας είναι η Ρομποτική. Η Ρομποτική, ασχολείται με την σχεδίαση την ανάπτυξη και την μελέτη του Ρομπότ. Η Ρομποτική μπορεί και συνδέει πολλούς κλάδους της επιστήμης, όπως την πληροφορική, την ηλεκτρονική και την μηχανολογία. Τα ρομπότ είναι μηχανές που λειτουργούν μόνες τους, αφού πρώτα προγραμματιστούν για να κάνουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες.

Η εκπαιδευτική ρομποτική χρησιμοποιεί την μεθοδολογία STEM (Sience Technology Engineering Mathematics) έτσι ώστε μέσα από τις κατασκευές τα παιδιά να μαθαίνουν ταυτόχρονα έννοιες μαθηματικών, μηχανικής, τεχνολογίας και επιστήμης σχετικής με τη ρομποτική κατασκευή. Αυτό θα το διαπιστώσουμε από την πρώτη κιόλας κατασκευή μας.

Τα μαθήματα ρομποτικής του σεμιναρίου είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε οι υποψήφιοι εκπαιδευτές ρομποτικών κατασκευών να καθοδηγούνται με απλά βήματα και να δημιουργούν κατασκευές lego, χρησιμοποιώντας τουβλάκια lego, αισθητήρες και κινητήρες. Σε κάθε κατασκευή εκπαιδευτικής ρομποτικής, περιλαμβάνεται ένα hub, το οποίο συνδέεται μέσω Bluetooth με τον υπολογιστή ή το tablet. Πάνω σε αυτό, συνδέεται ο κινητήρας και οι αισθητήρες. Μέσα από τη γλώσσα προγραμματισμού wedo δίνονται οι εντολές στους κινητήρες και τους αισθητήρες της κατασκευής με αποτέλεσμα να η στατική ρομποτική κατασκευή να αποκτά "ζωή" και να διεγείρει τη φαντασία της ομάδας των παιδιών που απευθύνεται ο εκπαιδευτής ρομποτικής.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Πρωτοποριακό σεμινάριο ιδανικό για εκπαιδευτές που θέλουν να προωθήσουν την εκπαιδευτική ρομποτική στους μαθητές τους. Τους παρέχονται 16 βήμα προς βήμα μαθήματα με το κιτ ρομποτικής wedo v.2 ώστε να καλύψουν μέχρι και ένα διδακτικό έτος και δυνατότητα πιστοποίησης εκπαιδευτή ρομποτικής.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

1.LEGO® Education WeDo 2.0 Core Set (Για 2 Μαθητές)

Κάθε set περιλαμβάνει:

280 lego κομμάτια * WeDo 2.0 Smarthub * Medium Motor * Motion sensor * Tilt sensor * Sticker sheet

2.Έναν υπολογιστή με Bluetooth ή ένα tablet ή ένα smartphone 

3. LEGO Digital Designer Software - Download

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προαπαιτούμενα υλικά που θα χρειαστείτε ώστε να εμπεδώσετε το σεμινάριο, μπορείτε να τα βρείτε στο ΕΔΩ

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΚΟΣΤΟΣ: 240€ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100 Ώρες / 3 Μήνες

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται Βεβαίωση Σπουδών από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ComputerGr.

H επιμέλεια του Σεμιναρίου έγινε από την ομάδα του online-seminaria.